NOS WielrennenAangepast

Van Avermaet volgt zichzelf op in Omloop Het Nieuwsblad

Van Avermaet klopt Sagan weer in Omloop Het Nieuwsblad

Greg Van Avermaet heeft de 70ste Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. De olympisch kampioen en winnaar van vorig jaar ontsnapte aan de vele valpartijen in de openingskoers van het Vlaamse voorjaar en versloeg zijn medevluchters Peter Sagan en Sep Vanmarcke in de sprint.

De eerste grote schifting ontstond na een enorme valpartij op de Donderij, de derde van in totaal tien kasseistroken op 62 kilometer van de streep, met Alexander Kristoff en Tom Boonen - die in zijn laatste maanden als renner de Omloop aan zijn palmares had willen toevoegen - als voornaamste slachtoffers.

Ook Tom Leezer en Lars Boom (Lotto-Jumbo) kwamen ten val en moesten de strijd staken.

Kristoff, Boom en Boonen bij valpartij

Vervolgens gaf de Belg Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) gas op de Taaienberg, de negende van in totaal dertien hellingen. Daardoor ontstond een elitegroepje met Sagan (Bora), Van Avermaet (BMC) en Vanmarcke (Cannondale), die op 42 kilometer de vroege vluchters - met de Nederlanders Brian van Goethem (Roompot) en Mike Teunissen (Sunweb) - opraapte.

De 24-jarige Teunissen hield nog het langste stand, maar moest op 30 kilometer van de streep de toppers toch laten gaan. In de achtervolgende groep sprintte hij uiteindelijk naar de twaalfde plaats, waarmee hij beste Nederlander werd.

Prestigesprint

Terwijl Vanmarcke (winnaar in 2012) zich spaarde in het wiel van Van Avermaet en de ontketende Sagan bleef het verschil met de achtervolgende groep voortdurend boven de de 30 seconden.

Vanmarcke ging de sprint als eerste aan, maar olympisch kampioen Van Avermaet ging hem al snel voorbij. Sagan reageerde te laat en werd net als vorig jaar tweede.

De uitslag van de 70ste Omloop Het Nieuwsblad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl