Kaj Sierhuis (r) viert zijn goal tegen FC Eindhoven
NOS VoetbalAangepast

Cambuur heeft niets aan zege op MVV, periodetitel Jong Ajax

In navolging van Jong PSV hebben ook de beloften van Ajax een periodetitel veroverd in de Jupiler League. Een gelijkspel vrijdag op sportcomplex De Toekomst tegen FC Eindhoven (1-1) volstond voor Jong Ajax om de Bronzen Stier binnen te halen. VVV-Venlo pakte weliswaar de meeste punten in de derde periode, maar de koploper van de Jupiler League had al een periodetitel op zak.

De Bronzen Stier ging daarom naar Jong Ajax, dat als tweede eindigde in de periodestand. Normaal gesproken levert een periodetitel ook een plek op in de play-offs voor promotie naar de eredivisie, maar de Amsterdamse beloften kunnen niet promoveren. Het play-offticket schuift daarom door naar de reguliere competitie.

Feest bij Cambuur na de 2-0 van Jamiro Monteiro

Cambuur baalt van reglement

Cambuur is het grootste slachtoffer van het reglement van de KNVB. Na de beloftenteams eindigden de Leeuwarders als vierde in de periodestand, mede dankzij de 4-0 zege op MVV van vrijdagavond. De ploeg heeft daar dus niets aan, al kwam Cambuur wel tot op een punt van MVV, dat vijfde staat. En de top-5 speelt ook nacompetitie.

Sander van de Streek zette Cambuur na een half uur op 1-0 na een soepele combinatie door het centrum. Jamiro Monteiro tekende zeven minuten later voor de 2-0 met een rollertje dat keeper Bo Geens te machtig was. Na rust ging Geens in de fout toen hij een schotje van Martijn Barto door zijn benen liet glippen. Invaller Stefano Lilipaly bepaalde de eindstand na een scherpe counter op 0-4.

El Allouchi velt Volendam

Volendam zou met een zege op NAC het ticket uit de derde periode wél hebben veroverd. Maar de ploeg van coach Robert Molenaar slaagde daar niet in. Al na drie minuten kreeg Volendam de uiteindelijke genadeslag: Mounir El Allouchi krulde heerlijk de 1-0 binnen voor NAC.

Volendam ging nog wel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en wellicht meer, maar die viel niet. Een mislukte voorzet van Kevin van Kippersluis zeilde nog wel bijna in de kruising en een volley van Kees Kwakman verdween net naast de andere kruising, maar gescoord werd er niet.

VVV-Venlo viert de 1-0 van Vito van Crooij

VVV gaat vrolijk door

VVV presteerde verreweg het beste in de derde periode en versloeg ook Achilles'29: 4-0. Dat betekende de achtste zege in negen wedstrijden voor de Limburgers, die dus al verzekerd waren van de nacompetitie. Waarschijnlijk heeft VVV die titel niet eens nodig; het gat met Volendam, de eerste ploeg die ook mag promoveren, is al veertien punten.

Achilles deed zichzelf vooral de das om door dramatisch te verdedigen. Vito van Crooy kon na zes minuten ongehinderd doorlopen voor de 1-0 en drie minuten later schoot Joey Sleegers de 2-0 binnen, nadat hij de bal simpel had opgepikt. Ralf Seuntjens zorgde binnen het half uur voor de 3-0. In de slotfase maakte Van Crooy de vierde en kon de koploper zich opmaken voor het carnaval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl