Aaron Meijers (l) in duel met FC Twente-speler Dylan Seys
NOS VoetbalAangepast

ADO pakt eerste punt onder coach Groenendijk

Hekkensluiter ADO Den Haag heeft op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Hagenaars pakten daarmee in hun derde duel met Alfons Groenendijk als trainer op de bank hun eerste punt sinds 16 december vorig jaar. Toen werd Sparta Rotterdam in de hofstad met 1-0 verslagen.

Het eerste half uur bood volop spektakel. Zo kopte Enes Ünal namens Twente over na goed werk van Dylan Seys en ontsnapten de Tukkers toen Danny Bakker niet profiteerde van een zwakke terugspeelbal van Stefan Thesker. Ruben Schaken zette ADO wel op 1-0 met een intikker nadat Nick Marsman een inzet van Guyon Fernandez had gepareerd.

  • ANP Pro Shots
    Alfons Groenendijk voor het duel met FC Twente
  • ANP Pro Shots
    Ruben Schaken schiet de bal langs doelman Nick Marsman
  • ANP Pro Shots
    De spelers van ADO Den Haag vieren de 1-0 van Ruben Schaken
  • Pro Shots
    Enes Ünal haalt uit voor de 1-1
  • ANP Pro Shots
    FC Twente viert de gelijkmaker (1-1) van Enes Unal (m)

Verdedigend geschutter van Tom Beugelsdijk leidde tot de 1-1 van Ünal, die met een bekeken schot van afstand scoorde. Het was zijn elfde treffer van het seizoen en zijn eerste sinds 17 december. ADO bleek niet van slag en kwam voor de pauze bijna weer op voorsprong toen Dion Malone via de arm van Hidde ter Avest de paal raakte.

De tweede helft was minder het aanzien waard. Twente had een overwicht, maar werd zelden gevaarlijk. Seys probeerde het wel, maar zijn schot van afstand zeilde over de kruising.

ADO koesterde het felbegeerde punt, vertrouwde op zijn solide verdediging en kwam er soms nog dreigend uit. In de slotfase nam Malone het Twentse doel nog onder vuur, maar zijn pegel belandde keihard in het gezicht van Bakker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl