Fans van ADO Den Haag
NOS Voetbal

ADO terug in categorie 2

De financiële huishouding van ADO Den Haag is door de KNVB beoordeeld met het etiket 'voldoende'. De club is zodoende ingedeeld in de veilige categorie 2 en staat niet meer onder verscherpt toezicht van de bond (categorie 1).

Het was lang de vraag of ADO wel in de tweede categorie terecht zou komen. Dat kwam omdat eigenaar United Vansen (UVS) pas eind januari met de 2,5 miljoen euro over de brug kwam die het Chinese bedrijf de club, die momenteel op de laatste plaats staat in de eredivisie, verschuldigd was.

Rechter dwong United Vansen tot betaling

Begin januari oordeelde de rechtbank dat United Vansen het geld moest overmaken naar de voetbalclub. Het gaat om een deel van het bedrag dat de twee partijen overeengekomen waren bij de overname in augustus 2015. Volgens de rechtbank is United Vansen daarna tekortgeschoten in de uitvoering van de overeenkomst.

Voor ADO kwam de rechterlijke uitspraak uiterst gelegen. Het voortbestaan van de club stond op het spel. ADO was onder verscherpt toezicht van de KNVB gesteld en om ergere sancties te voorkomen moest de club voor februari een sluitende begroting overleggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl