Bondscoach Arno Havenga (l) en de Nederlandse waterpolosters
NOS Sport

Zware WK-loting voor Nederlandse waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters zijn bij de WK in Boedapest komende zomer ingedeeld bij Frankrijk, Japan en gastland en Europees kampioen Hongarije.

Een pittige loting voor Oranje, want mocht de ploeg van bondscoach Arno Havenga als tweede of derde eindigen in de poule, dan wacht een zwaar vervolg van het toernooi. In de volgende ronde is Rusland, Griekenland of Australië de mogelijke tegenstander.

"Mochten wij tweede worden dan krijgen we een hele zware kluif", vertelt bondscoach Havenga. "Normaal strijden wij met Hongarije voor de groepswinst, zij zijn in mijn ogen de favoriet."

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen een tussenronde om bij de laatste acht te komen. Op de vorige WK in Kazan veroverde het Nederlands vrouwenteam de zilveren medaille.

De WK vinden plaats van 14 tot en met 30 juli. "Het is voor ons een prachtige uitdaging om in een land te spelen dat gek is van waterpolo", aldus Havenga. "Hongarije heeft ons in de laatste EK-finale verslagen, dus het zou mooi zijn om ze voor eigen publiek te verslaan. We hebben al eerder, bij de EK in 2014, bewezen dat we dat kunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl