LeBron James en Kyrie Irving

Cavaliers en Warriors hervatten NBA met overwinning

Cleveland Cavaliers is na het All Star Weekend goed uit de startblokken gekomen. De ploeg van LeBron James en Kyrie Irving was met 119-104 te sterk voor New York Knicks.

Even leken de Cavaliers een moeilijke avond tegemoet te gaan. De Knicks namen in het eerste kwart brutaal de leiding, maar de voorsprong was nooit groter dan acht punten. De thuisploeg zette daarna snel orde op zaken en aan het begin van het derde kwart had de ploeg ruim de leiding genomen: 69-51. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.

Irving werd topscorer met 23 punten. James scoorde niet zoveel punten, maar kwam wel tot een triple-double (18 punten, 15 assists en 13 rebounds).

Ook Golden State Warriors hervatte de competitie met een overwinning en even leken ook zij een misstap te maken. De Warriors wonnen de thuiswedstrijd tegen Los Angeles Clippers met 123-113.

In de slotfase van het tweede kwart stonden de Warriors 16 punten achter. Stephen Curry, die met 35 punten topscorer werd, en zijn teamgenoten leken wakker geschud. De ploeg zette een 45-61 achterstand om naar een 117-94 voorsprong in het laatste kwart en stelde de zege veilig.