Jaap Timmer
NOS SportAangepast

Het leven van 'Mister TT' stond altijd in het teken van motorsport

"Jaap Timmer was een duizendpoot." Zo omschrijft NOS-commentator Hans van Loozenoord de woensdag overleden 'Mister TT'. "Hij vervulde zoveel verschillende functies, vaak op hetzelfde moment. Maar in de eerste plaats was hij een heel erg warm mens."

"Jaaps naam was op bijzondere wijze verbonden aan de TT", vervolgt Van Loozenoord. "Naast meerdere bestuursfuncties was hij ook circuitomroeper, ceremoniemeester en wedstrijdleider. Hij had altijd een bijzondere band met de Nederlandse coureurs en hielp ze."

Hans Spaan wint de TT Assen in 1989

"In 1989 zag Timmer dat er bij Hans Spaan een band verwisseld moest worden. Hij kon als wedstrijdleider de race op slinkse wijze stilleggen om Spaan te helpen. Die race werd ook nog eens door hem gewonnen."

In 1973 werd Timmer bestuurslid van de stichting die jaarlijks de TT organiseerde. Ook was hij jarenlang voorzitter van de internationale motorsportfedratie FIM. Daarnaast werd Timmer bekend als motorsportverslaggever van Langs de Lijn.

"Hij had zowel in Nederland als in het buitenland een heel goed netwerk. Hij schreef voor kranten, maakte columns. Zijn leven stond altijd in het teken van de motorsport."

2016: Timmer vindt zijn vaders motor terug

De motoren waren nooit ver weg in het leven van Timmer, geboren in 1939. Zijn vader Geert was in de jaren twintig en dertig deelnemer aan de TT-races in Assen. De motor waarop Geert Timmer reed was jarenlang zoek, maar vorig jaar vond Timmer hem terug.

"Dit brengt herinneringen boven aan mijn vader. Aan de eerste jaren van de TT, aan ons bedrijf, kortom een caleidoscoop aan ervaringen gaan door je heen en dan ben ik even stil", zei Timmer tegen RTV Drenthe bij de vondst van de motor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl