Feest bij Borussia Mönchengladbach

Houdini-act brengt Mönchengladbach naar achtste finales

Borussia Mönchengladbach heeft in de tweede ronde van de Europa League voor een daverende stunt gezorgd. De Duitsers bogen bij Fiorentina een 2-0 achterstand om in een 4-2 overwinning en die volstond na de 1-0 nederlaag van vorige week.

Nikola Kalinic en Borja Valero (na een blunder van Jannik Vestergaard) scoorden voor rust voor de thuisploeg. Daarna zorgde Lars Stindl met een hattrick voor de ommekeer.

Vlak voor rust benutte hij een strafschop, kort erna schoot hij uit de kluts opnieuw raak. Zijn derde treffer was een knap afstandsschot vanaf de rand van het strafschopgebied.

De Deen Andreas Christensen maakte het feestje compleet door de 4-2 binnen te koppen.

Lars Stindl viert een van zijn drie doelpunten tegen Fiorentina

AA Gent stunt op Wembley

Dankzij AA Gent en Racing Genk kwam het aantal Belgische clubs bij de laatste zestien op drie. Gent speelde met 2-2 gelijk bij Tottenham Hotspur nadat het thuis met 1-0 had gewonnen.

De Engelsen joegen na de snelle rode kaart van Dele Alli (keiharde tackle op Brecht Dejaegere) met tien man op de 3-1, maar zwak verdedigen leidde tot de late 2-2 van Jérémy Perbet.

Genk won (na de 2-2 in Roemenië) thuis met 1-0 van Astra Giurgiu.