Nick Viergever schreeuwt het uit na zijn doelpunt
NOS VoetbalAangepast

Viergever dacht maar één ding: die bal moet tegen de touwen

Voor verdediger Nick Viergever kwam er een heleboel emotie los na het maken van de 1-0 tegen Legia Warschau. "Als verdediger scoor je niet vaak, dus dit is voor mijzelf superleuk. Bovendien was het een zeer belangrijke goal."

Dankzij het doelpunt van Viergever plaatste Ajax zich voor de achtste finales in de Europa League. "Het was spannend tot de laatste minuut", aldus de 27-jarige verdediger.

"Dat komt omdat wij verzuimden het eerder af te maken. We hielden ze in leven, maar gelukkig is het goed afgelopen..."

Viergever: bal viel precies voor mijn voeten

De 1-0 kwam tot stand na een mislukt schot van Amin Younes, dat doelman Arkadiusz Malarz niet onder controle kreeg. "Leuk dat ik op de goede plek stond", zegt Viergever.

"De bal viel precies voor mijn voeten en daar hoop je ook op als je daar staat. Ik dacht maar één ding: die bal moet tegen de touwen."

Viergever merkte dat zijn ploeg het in de slotfase van de wedstrijd lastig kreeg. "Ik vond het persoonlijk pittig vandaag, wij moesten veel meters maken. De laatste minuten zat iedereen erdoorheen, maar we hadden één taak en dat was de volgende ronde bereiken."

De slotfase was voor Ajax-trainer Peter Bosz ook wel even spannend. "Dit was alles of niets. Bij de gelijkmaker lagen wij eruit. We hebben aardige kansen gekregen. Het was een geweldige goal van Nick."

Bosz: "Ik vond ons over twee wedstrijden gezien de beste ploeg. We hebben het goed gedaan en nu gaan we proberen zo ver mogelijk te komen."

Blije Schöne: dit is dik verdiend

Ook Lasse Schöne vond Ajax de betere ploeg. "Als we meer hadden gescoord, hadden we het onszelf wel iets makkelijker gemaakt. Bovendien was het onterecht geweest als zij door waren gegaan. Dit is dik verdiend."

De middenvelder is trots dat Ajax een ronde verder is in Europa. "Zij speelden met z'n allen op de counter en wij hebben zelf genoeg kansen gecreëerd. Het was ook een geweldige goal van Nick. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl