NOS SportAangepast

Bondscoach Morrison is 'vereerd met erven geweldig volleybalteam'

Hij is de opvolger van Giovanni Guidetti bij de Nederlandse volleybalvrouwen, maar Jamie Morrison gaat zeker niet hetzelfde doen als de succesvolle Italiaanse coach. "Misschien verwachten mensen dat ik net zo ben als Gio, maar ik ben een andere coach met mijn eigen stijl."

Morrison: ik ben een andere coach met een eigen stijl

Donderdag is de Amerikaan gepresenteerd als nieuwe bondscoach. Hij tekent een contract voor twee jaar, tot en met het WK volleybal van 2018. "Ik voel mij zeer vereerd dat ik zo'n geweldig team mag erven. Het is een van de beste selecties ter wereld."

Niet zo emotioneel

Morrison en Guidetti zijn geen vreemden voor elkaar. De Amerikaan was de afgelopen anderhalf jaar assistent van Guidetti bij de Turkse topclub Vakifbank Istanbul. Die functie legt hij in mei neer. "Giovanni heeft me geadviseerd om vooral mijzelf te zijn. Het grootste verschil tussen ons, is dat ik niet zo'n emotionele coach ben. Ik ben veel rustiger."

De 36-jarige Morrison is lang actief geweest als assistent bij de Amerikaanse volleybalbond. Hij maakte deel uit van de staf van het Amerikaanse mannenteam dat in 2008 goud pakte in Peking. In 2014 werd hij assistent bij het Amerikaanse vrouwenteam, dat dat jaar de wereldtitel greep.

Jamie Morrison tijdens zijn persconferentie als de nieuwe bondscoach

"In de Verenigde Staten heeft een assistent veel meer verantwoordelijkheid dan hier", aldus Morrison. "De laatste vier jaar hebben me voorbereid op dit moment: ik ben er klaar voor. Ik heb hard gewerkt voor deze positie en ik was op het juiste moment op de juiste plek met de juiste kwaliteiten."

Morrison ziet veel potentieel in de Nederlandse volleybalvrouwen. "Een van de redenen dat ik hier ben, is omdat iedereen zo ambitieus is. Ik zou geen team willen dat genoegen neemt met de vijfde of zesde plaats. Ik wil werken met mensen die het beste willen. Nu gaan we aan de slag om elke dag te verbeteren en zo het beste team ter wereld te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl