De training van AZ in Lyon
NOS VoetbalAangepast

Van den Brom houdt hoop op wonder: zou niet de eerste keer zijn

Hopen op 'Het wonder van Lyon', dat is wat AZ rest na de 4-1 thuisnederlaag van vorige week tegen Olympique Lyonnais in de Europa League. Maar, zo weet ook trainer John van den Brom, wonderen bestaan.

"We zijn hier niet op vakantie", spreekt de Amersfoorter vanuit Frankrijk op de clubsite. "We spelen tegen een absolute topclub, in een heel mooi stadion. Dit is goed voor de ontwikkeling van onze spelers en een mooi podium om zichzelf te laten zien. Genoeg redenen om er een goede wedstrijd van te maken."

Er wordt gespeeld in het Parc Olympique Lyonnais, gebouwd voor het EK van afgelopen zomer, maar vol zal het niet zitten. Van de 60.000 plaatsen die beschikbaar zijn, zal ongeveer slechts de helft bezet worden.

Wout Weghorst in het stadion van Olympique Lyon

Aanvoerder Ron Vlaar is ook meegereisd. Hij is - na ruim twee maanden - weer hersteld van zijn knieblessure en staat waarschijnlijk direct in de basis. Verder worden er geen verrassingen verwacht bij de Alkmaarders. "Nee, we zullen niet gaan experimenteren", aldus Van den Brom. "Ik houd er wel rekening mee dat er vier duels in tien dagen tijd volgen."

Eerst de focus op de Europa League. AZ hoeft 'maar' met 4-1 te winnen en er moet worden verlengd. "Het zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt", houdt Van den Brom de hoop levend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl