Naomi van As in actie tijdens de Spelen in Rio
NOS SportAangepast

Van As uitgeroepen tot beste hockeyster van 2016

Na het olympische zilver in Rio de Janeiro zwaaide ze af als international, maar een half jaar later staat Naomi van As weer in de schijnwerpers. De 33-jarige speelster van Laren is in India gekozen tot beste speelster van de wereld van 2016.

Van As is de opvolgster van Lidewij Welten, die de prijs vorig jaar in ontvangst nam. Zelf viel haar de eer al een keer eerder ten deel: in 2009 moest ze de eretitel delen met de Argentijnse grootheid Luciana Aymar.

Naomi van As beste hockeyster van 2016

Ook Joyce Sombroek (beste keepster), Jaap Stockmann (beste keeper), Jorrit Croon (talent van het jaar) en Alyson Annan (vrouwelijke coach van het jaar) waren genomineerd, maar vielen niet in de prijzen.

Belgische opmars

De award van beste hockeyer van het jaar ging naar John-John Domen, de aanvoerder van het Belgische nationale elftal. Ook de prijs van grootste talent was voor onze zuiderburen. Arthur van Doren is het zoveelste voorbeeld van de Belgische opmars in het mannenhockey. De Belgen veroverden tijdens de Spelen in Rio het zilver.

De twee beste keepers zijn allebei in de Nederlandse hoofdklasse te zien. De Britse Maddie Hinch speelt bij SCHC en de Ier David Harte keept voor Kampong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl