David Neres op de tribune in Arnhem

'Neres doet een beetje denken aan Neymar'

Veel is er al over hem gezegd en geschreven, maar hoe is de transfer van David Neres naar Ajax in Brazilië gevallen? Ook in zijn vaderland wordt hij op de voet gevolgd, zeker nu hij voor het eerst bij de selectie van Ajax zit voor het Europa League-duel met Legia Warschau.

Guilherme Pereira werkt in São Paulo voor het televisiestation Globo. Hij volgt de 19-jarige Neres al een paar jaar. "Hij is een hele goede speler. Snel, supersnel. En hij heeft een uitstekende techniek. Hij barst van de trucs."

"In zijn stijl van voetballen doet hij me een beetje denken aan Neymar. Begrijp me goed, ik zeg niet dat hij net zo goed is als Neymar... maar er zijn wat overeenkomsten."

Twaalf miljoen is 'a very good price'.

Guilherme Pereira (Globo TV)

Bombarie

In Nederland werd Neres met de nodige bombarie gepresenteerd. Logisch, hij is de duurste buitenlandse aankoop ooit van Ajax. De Amsterdammers telden zo'n twaalf miljoen euro voor hem neer. Pereira: "In São Paulo was het heel groot nieuws. In de rest van Brazilië niet. Ook wel logisch, want hij heeft niet zoveel wedstrijden gespeeld."

Neres kwam in augustus vorig jaar bij de selectie van São Paulo en speelde sindsdien acht duels.

Pereira denkt dat Ajax een uitstekende aankoop heeft gedaan. "Ze hebben een talentvolle speler gekocht voor een heel redelijke prijs. Twaalf miljoen is 'a very good price'. Dat bedrag heeft me echt verrast."

David Neres tijdens de training van woensdagmiddag

Natuurlijk zijn ze in Brazilië ook niet vergeten hoe Romario en Ronaldo via PSV de sprong maakten naar FC Barcelona. Pereira: "Daarom heeft Neres een goede keuze gemaakt. Het Nederlandse voetbal heeft nog steeds veel aanzien. Ajax is voor Neres de ideale club om te leren en van daaruit verder te groeien."

Of Neres na het nationale jeugdelftal onder 20 ook doorgroeit naar de Seleção durft Pereira niet te voorspellen. "Nu nog niet en volgend jaar ook niet. We hebben op het moment een goed elftal en een goede generatie. Het ligt aan Neres zelf en hoe hij zich verder bij Ajax ontwikkelt of hij aan kan sluiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl