Spelers van Sevilla vieren de treffer tegen Leicester City

Vardy houdt hoop voor Leicester levend

Sevilla heeft Leicester City in de achtste finales van de Champions League verslagen, maar van tevredenheid zal in het Spaanse kamp geen sprake zijn. Ondanks een flink overwicht bleef het verschil beperkt tot een doelpunt, 2-1. En vooral die tegentreffer van Jamie Vardy deed met het oog op de return pijn bij Sevilla.

Leicester greep vorig seizoen nog verrassend de titel, maar dit seizoen wil het niet vlotten bij de ploeg van coach Claudio Ranieri. De kampioen is al uitgeschakeld in de League Cup en de FA Cup en heeft in de competitie maar twee punten meer dan hekkensluiter Sunderland, waardoor de Champions League nog het enige lichtpuntje vormt.

Schmeichel sta-in-de-weg

De Engelsen mogen dus hoop houden op de kwartfinales, al zag het daar lange tijd niet naar uit. Sevilla was oppermachtig. De nummer drie van Spanje kreeg volop kansen, maar stuitte vrijwel steeds op Kasper Schmeichel. Zo stopte de Deense doelman na een klein kwartier een penalty van Joaquín Correa, die zelf hard gevloerd was door Wes Morgan.

Halverwege de eerste helft scoorde Sevilla dan eindelijk. Uit een voorzet van Sergio Escudero kopte Pablo Sarabia steenhard binnen. Zelfs Schmeichel had daar geen antwoord op.

Victor Vitolo en keeper Kasper Schmeichel

Na rust begonnen de Spanjaarden slordig, al raakte Vitolo nog wel de paal. Leicester vocht zich zonder groots spel een beetje terug in de wedstrijd, maar na de 2-0 van Correa droop de wanhoop weer van de Leicester-gezichten.

Sevilla verzuimde daarna de genadeklap uit te delen. Leicester opereerde duidelijk zonder vertrouwen, maar uit een vlotte aanval liet Jamie Vardy toch het belangrijke uitdoelpunt voor Leicester aantekenen. De spits scoorde na een puntgave voorzet van Danny Drinkwater.

De Spanjaarden zetten daarna nog wel aan, maar opnieuw was Schmeichel met enkele knappe reddingen een niet te passeren hindernis voor Sevilla.