Marko Pjaca viert uitbundig zijn treffer tegen Porto

Juventus op rozen na zege bij FC Porto

Juventus heeft in de achtste finales van de Champions League de uitwedstrijd tegen FC Porto gewonnen. Juve versloeg Porto, dat een uur met tien man speelde, met 2-0.

Porto begon al wat angstig aan de wedstrijd en werd nog voorzichtiger toen Alex Telles halverwege de eerste helft werd weggestuurd. Telles' charge op de enkels van Juan Cuadrado was eigenlijk al goed voor rood en amper drie minuten na die aanslag veegde hij ook Stephan Lichtsteiner onderuit, waarop hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Pegel Dybala

Juve was dankzij snelle combinaties al dicht bij een treffer geweest via Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala en na het vertrek van Telles schoot Cuadrado naast en kopte Sami Khedira naast. En vlak voor tijd kon Iker Casillas maar net een van richting veranderd schot van Higuaín keren en belandde een pegel van Dybala op de paal.

Dani Alves, de gevierde man bij Juventus

Invallers scoren voor Juve

Porto had na rust nog maar één doel en dat was de nul houden. Daar slaagde het niet in, want halverwege de tweede helft scoorde Juve binnen drie minuten twee keer. Marko Pjaca, die vijf minuten in het veld stond, opende de score nadat hij de bal bij een mislukt een-tweetje toch voor de voeten kreeg via een Porto-verdediger.

En even later scoorde de net in het veld gekomen Dani Alves na een voorzet van Alex Sandro: hij ving diens voorzet op met de borst en joeg de bal met links in de kruising.