Dick Advocaat druk aan het coachen langs de lijn

Advocaat met Fenerbahçe klaar in Europa

Fenerbahçe is er niet in geslaagd de achtste finales van de Europa League te bereiken. De formatie van coach Dick Advocaat kwam thuis tegen FK Krasnodar niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dat was niet genoeg na de 1-0 nederlaag van vorige week.

De Turkse ploeg, met Jeremain Lens en Robin van Persie in de basis en Gregory van der Wiel op de bank, kreeg in de eerste helft voldoende schietkansen, maar mikte steevast te hoog.

De verdediging van Fenerbahçe kraakte negentig minuten lang en na zeven minuten had Fedor Smolov al geprofiteerd. De voormalig Feyenoorder bleek een plaag voor de Turkse defensie.

Fedor Smolov (l) krijgt de felicitaties

Fenerbahçe was dus op achtervolgen aangewezen en deed dat veelal zonder overleg. Met een vrije trap kort voor rust stond Lens aan de basis van de 1-1 door Souza.

Na rust werd tijd de grootste tegenstander van Fenerbahçe en Krasnodar bleef steeds gemakkelijker op de been.

Klaas-Jan Huntelaar in actie tegen PAOK

Schalke 04 en Manchester United hadden de heenwedstrijd tegen respectievelijk PAOK en Saint-Etienne met 3-0 gewonnen. Beide clubs kwamen in de return niet in de problemen.

Schalke, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, speelde thuis met 1-1 gelijk. Manchester United, met Daley Blind als linksback, won ook in Frankrijk. Henrikh Mkhitaryan scoorde al vroeg op aangeven van Juan Mata.