David Neres tijdens de training van woensdagmiddag
NOS VoetbalAangepast

Bosz haalt Neres bij selectie en ziet Schöne verlengen

Aan de vooravond van het Europa League-treffen met Legia Warschau is er goed nieuws te melden bij Ajax. Routinier Lasse Schöne heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2019. En nog een lichtpuntje: David Neres zit voor het eerst bij de selectie.

Bosz wist tijdens woensdagmiddag tijdens de persconferentie nog niet of hij Neres bij de groep ging halen. "We willen eerst met de trainers zitten. Die kans heb ik nog niet gehad. Je moet je voorstellen dat het echt een verandering is voor zo'n jongen. Hij is amper een week in Nederland."

"We moeten goed beoordelen of Neres er al aan toe is. Als we hem bij de selectie nemen, dan komen er ook verwachtingen. En je moet je afvragen of dat nu al reëel is voor zo'n jongen."

Dat overleg is geweest en Bosz heeft besloten de 19-jarige Braziliaan te selecteren. Een ander talent, Justin Kluivert, zit niet bij de selectie. Hij speelde dinsdagavond in de Youth League met Ajax onder 19.

Bosz vol vertrouwen: wij moeten winnen van Legia

Daley Sinkgraven zit opnieuw niet bij de selectie. De linksback raakte geblesseerd in de heenwedstrijd in Warschau en is nog niet honderd procent fit. Normaal gesproken zal Jairo Riedewald hem, net als tegen Vitesse, vervangen.

Bosz over apengeluiden: "erg dat het nog steeds gebeurt"

De trainer ging ook nog even in op de uitwedstrijd tegen Vitesse, waarin enkele supporters van de thuisclub apengeluiden lieten horen richting Ajax-doelman André Onana. "Erg dat het in Nederland nog steeds gebeurt. Ik heb het in mijn periode bij Vitesse nog nooit meegemaakt."

"Joost de Wit (algemeen directeur van Vitesse, red.) heeft me gebeld na het incident en zijn excuses aangeboden. Ik heb er nog niet met Onana over gesproken, maar dit is niet goed te praten. Het was maar een klein groepje. Maar of het er nou twee of twintig zijn, dat is altijd nog te veel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl