NOS VoetbalAangepast

Topscorer Melis wil zichzelf uitvinden als trainer bij Feyenoord

Mocht u uw kinderen naar de buitenschoolse opvang (BSO) brengen, dan was er een kans dat u dat deed bij de topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenelftal: Manon Melis. Was, want de 30-jarige Melis heeft een nieuwe baan. Bij Feyenoord welteverstaan.

De geboren Ridderkerkse stopte in november vorig jaar na een avontuur in de Verenigde Staten met haar profcarrière. "Ik wist daarna niet wat ik wilde doen en toen kwam de BSO voorbij. Ik dacht: dan heb ik sowieso werk", aldus Melis, die via via gepolst werd voor een functie bij Feyenoord.

Ze gaat als trainer aan de slag bij de meidenmodule op Varkenoord. Daarin worden meisjes in de leeftijd van zes tot en met zestien jaar acht weken lang volgens de filosofie van Feyenoord getraind. "Ik wil heel graag in de voetballerij werken en daarom vind ik deze kans ook zo leuk."

De bedoeling is dat Melis naast haar werk op het veld ook een aantal maatschappelijke activiteiten voor de Rotterdamse club gaat bijwonen. Maar het begint met haar eerste stappen in het trainersvak.

"Ik heb die ambitie, maar wat precies ga ik nu ontdekken. Misschien als hoofdtrainer, maar het kan ook zijn dat ik een rol op de achtergrond leuker vind."

Clubliefde

Met de clubliefde zit het in ieder geval goed. Haar vader Harry Melis speelde tussen 1976 en 1979 voor de Rotterdammers. Ook de rest van de familie juichte voor de rood-wit-zwarte club aan de Maas.

"Vooral vroeger was ik een enorme Feyenoordfan", erkent Melis. "Daarna is het wat geminderd, maar ik heb de club altijd gevolgd. Ik heb ook al veel leuke reacties op mijn nieuwe werk binnen van vrienden en familie."

Manon Melis in 2015 op het trainingsveld bij Oranje

In tegenstelling tot Ajax en PSV is er bij Feyenoord nog geen vrouwenelftal. Melis: "Dat komt hopelijk later, nu nog niet helaas. Daar is ook niet met mij over gesproken."

Het is snel gegaan, want vandaag begint de vrouw die goed is voor 59 goals in 136 interlands al aan haar nieuwe werk. En de BSO dan? "Die baan heb ik meteen opgezegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl