VV Bladella kwam in opspraak na het wegsturen van vier jeugdleden
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Voetbalclub Bladella stuurt aan op compromis voetballertjes

Vier jonge voetballers in het Brabantse Bladel mogen binnenkort waarschijnlijk weer spelen bij hun voetbalclub. De club royeerde de 10 en 11-jarigen vorige week omdat ze niet genoeg lootjes hadden verkocht. Volgens secretaris Jac van der Aa is er inmiddels een gesprek geweest met de ouders.

Voorstel

In gesprek met Omroep Brabant zegt Van der Aa dat er een voorstel is gedaan aan de ouders. "Er is zo'n hoop gebeurd, daar zijn mensen van geschrokken. Nu alles wat bedaard is, de rust is teruggekeerd en iedereen weer rationeel met elkaar kan praten, dan zie je dat er meer mogelijkheden zijn."

Misschien komt er nog wel een bloemetje voor die ouders.

Pim Lavrijsen, jeugdvoorzitter Bladella

Wat het voorstel inhoudt wil de voetbalclub niet bekendmaken. De secretaris zegt tegen de regionale omroep dat een handreiking is gedaan richting de ouders. Ook over die inhoud wil Jac van der Aa niets kwijt. Bladella hoopt er aan het eind van de week uit te zijn met de ouders.

Op de site van de club schrijft jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen: “Ik wil tot een compromis komen waarbij het vastgestelde beleid leidraad kan blijven en de jongens weer snel kunnen voetballen. En misschien komt er nog wel een bloemetje voor die ouders omdat de problematiek van de vrijwilligers door hun actie weer eens nadrukkelijk op de kaart is gezet.”

Bedreigingen

Naar aanleiding van het royeren van de vier spelertjes kreeg Bladella tientallen bedreigingen binnen. De club heeft daar geen aangifte van gedaan.

Advertentie via Ster.nl