Een kopgroep tijdens een marathon op natuurijs
NOS SportAangepast

De sport van woensdag bij de NOS

Voetbal en schaatsen zijn vandaag de belangrijkste ingrediënten in de sportuitzendingen van de NOS. Er is aandacht voor de duels in de Champions League en de Europa League en in het Zweedse Lulea wordt geschaatst op natuurijs.

Voor het schaatsen in Zweden wordt extra zendtijd ingeruimd. In de uitzending van Studio Sport, vanaf 16.25 uur op NPO 1, is een uitgebreide samenvatting te zien van de marathonwedstrijd in Lulea. Ook in het Sportjournaal, op NPO 1 vanaf 18.45 uur, wordt een samenvatting gegeven.

Marathonschaatsen Lulea te zien bij de NOS

Na het schaatsen is het tijd voor voetbal. Er worden twee duels gespeeld in de achtste finales van de Champions League: FC Porto-Juventus en Sevilla-Leicester City. In de Europa League staan drie wedstrijden op het programma.

Alle duels zijn te volgen via een liveblog op NOS.nl en via flitsen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Een samenvatting van FC Porto-Juventus is te zien in het sportgedeelte van Nieuwsuur, vanaf 22.40 uur op NPO 2. Ook blikken we, zowel op televisie als radio, vooruit op de wedstrijd van Ajax donderdagavond in de Europa League tegen Legia Warschau.

Sport en politiek

Naast voetbal is er op de radio ook aandacht voor schaatsen en de serie over sport en politiek. In aanloop naar de verkiezingen is in Langs de Lijn En Omstreken een aantal reportages te horen over (oud-)sporters en hun politieke betrokkenheid. Dinsdag was het eerste deel met Foppe te Haan te horen. Vandaag deel twee: voetbalster Jeanet van der Laan en D66.

Tussen 22.00 en 23.00 uur is schaatsster Thijsje Oenema te gast. Oenema komt vertellen hoe het met haar gaat, nadat ruim een jaar geleden uitgezaaide melanoomkanker bij haar werd geconstateerd.

De uitzendingen van woensdag 22 februari

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.25 uur Studio Sport: marathonschaatsen NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl