De kapperszaak in Enschede
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Opnieuw getuigenoproep na in brand steken kapper

De politie is nog altijd op zoek naar de man die begin deze maand een Turkse kapper in brand stak in Enschede. Daarnaast wordt er nu ook nadrukkelijk gezocht naar iemand die hem heeft geholpen.

De politie heeft daarom vanavond opnieuw een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Naast tips over de dader, wil de politie ook graag meer informatie over de bestuurder van de vluchtauto.

Mogelijk reed deze auto enkele uren voor de aanslag ook al door de buurt om de omgeving te verkennen.

Brandbare vloeistof

Op 2 februari kwam een man met bivakmuts de kapperszaak binnen. Hij besprenkelde de kapper met een brandbare vloeistof en stak hem in brand. Daarna vluchtte de dader in een zwarte Seat.

Enkele uren later werd in Hengelo een brandende zwarte Seat Ibiza Cupra ontdekt. De politie denkt dat het gaat om de vluchtauto. De uitgebrande auto werd begin december gestolen in Moordrecht.

Brandwonden

De 50-jarige kapper liep tweedegraads brandwonden op. Volgens de politie is hij buiten levensgevaar, maar is hij wel voor het leven getekend. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis, meldt RTV Oost.

Het slachtoffer heeft geen idee wie hem dit aan heeft willen doen. De politie houdt er rekening mee dat er sprake is geweest van een persoonsverwisseling en dat mogelijk de vorige eigenaar van de kapperszaak het doelwit was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl