Vreugde bij Manchester City bij de 5-3

City en Monaco voeren galavoorstelling op

Manchester City heeft in de achtste finales van de Champions League thuis het eerste duel met AS Monaco na een schitterend gevecht gewonnen. De nummer twee van Engeland was in eigen huis de koploper van Frankrijk met 5-3 de baas. Over drie weken is de return.

Monaco imponeert dit seizoen met een gemiddelde van bijna drie goals per competitiewedstrijd. Ook tegen City liet de Franse aanval het niet afweten, maar genoeg voor de zege was het niet.

Slalom Sané

Manchester had meer balbezit, maar via snelle uitbraken zorgden de bezoekers voor het gevaar. Toch kwam City halverwege de eerste helft op voorsprong. Leroy Sané slalomde door de Engelse defensie en bezorgde de bal na een een-twee met David Silva prachtig bij Raheem Sterling, die simpel scoorde.

• AFP
    Radamel Falcao maakt met een zweefduik de 1-1
  • EPA
    Kylian Mbappé, de nieuwe Thierry Henry
  • AFP
    Sergio Aguero en Leroy Sane

De Engelse vreugde was van korte duur. Na een slechte uittrap van Willy Caballero en een puike voorzet van Djibril Sibidé scoorde Radamel Falcao koppend met een zweefduik. Even later kon de 18-jarige Kylian Mbappé na een prima loopactie alleen op Caballero afgaan en de 'nieuwe Thierry Henry' liet de doelman met een kiezelhard schot kansloos.

Falcao faalt en schittert

In de tweede helft kreeg Falcao al snel een dot van een kans op de 1-3. De Colombiaan werd neergelegd door Nicolás Otamendi, maar zijn slappe penalty werd simpel gestopt door Caballero. Tot overmaat van ramp voor Monaco blunderde doelman Danijel Subasic even later bij een schot van Sergio Agüero en was het weer gelijk.

• AFP
    Sergio Aguero heeft de 3-3 gemaakt
  • AFP
    Radamel Falcao
  • AFP
    Opluchting bij Pep Guardiola

Ook in het vervolg van het prachtige duel golfde het spel op en neer en drie minuten na de 2-2 zette Falcao met een weergaloos stiftje de bezoekers weer op voorsprong. City was niet onder de indruk en met een fraaie volley liet Agüero opnieuw de gelijkmaker aantekenen.

Manchester had in het spektakelstuk het laatste woord. John Stones zorgde met een intikker voor 4-3, waarna Sané met de 5-3 nog de slagroom op de taart aanbracht.