Atlético Madrid viert een doelpunt tegen Bayern Leverkusen

Kwartfinale binnen bereik voor Atlético na doelpuntrijk duel

Atlético Madrid weet zich bijna zeker van een plaats bij de laatste acht in de Champions League. De Spanjaarden wonnen het eerste duel in de achtste finales met Bayer Leverkusen in Duitsland met 4-2.

De wedstrijd moest even op gang komen, maar na een kwartier ontspon zich een uiterst vermakelijke confrontatie. Atlético was beter en drukte dat ook snel in de score uit. Met een prachtige krul zette Saúl Niguez de 1-0 op het bord. Een paar minuten later leidde een verdedigende fout van Alaksandar Dragovic de 2-0 van Antoine Griezmann in.

De Madrilenen gingen met een gerust gevoel de rust in, maar Bayer toonde aan nog te geloven in een ommekeer. Karim Bellarabi zette al vroeg in de tweede helft de aanval zelf op en rondde die ook zeer bekwaam af.

Saúl Níguez viert zijn doelpunt tegen Bayern Leverkusen

Dragovic groeide echter uit tot de schlemiel van de wedstrijd. Na een klein uur trok de Oostenrijker zijn tegenstander lichtjes en buiten het strafschopgebied naar de grond. Toch ging de bal op de penaltystip en Kevin Gameiro pakte het cadeautje uit.

Atlético toonde zich echter ook niet de beroerdste gast en schonk de thuisploeg een tweede treffer. Doelman Miguel Angel Moya tikte de bal via zijn eigen verdediger Stefan Savic in het doel.

Leverkusen kreeg een fikse kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Chicharito werd van de lijn gehaald. Even later was het aan de andere kant wel raak. Fernando Torres zorgde met een vlammende kopbal voor het slotakkoord.