Advocaat Van R. stond No Surrender bij in een rechtszaak over dit clubhuis in Zundert
NOS Nieuws

'No Surrender-advocaat vast voor beïnvloeden van getuigen'

De advocaat die is opgepakt in het onderzoek naar Klaas Otto, de oud-leider en oprichter van motorclub No Surrender, heeft mogelijk getuigen beïnvloed. Persbureau ANP schrijft dat op basis van verschillende bronnen, al wil de politie het bericht niet bevestigen.

Op welke manier de advocaat dat zou hebben gedaan, is niet duidelijk. Op beïnvloeding van getuigen staat maximaal vier jaar celstraf.

De 69-jarige Jan Piet van R. werd gisteravond gearresteerd. Hij was in het verleden advocaat voor No Surrender, onder meer in een rechtszaak over de vergunning van het clubhuis in Zundert.

Doodzonde

Van R. heeft zijn kantoor in Amsterdam. De deken van de Amsterdamse advocatenorde zegt tegen het ANP dat de verdenking ernstig is en rechtstreeks de integriteit van de advocatuur raakt: "Als het klopt, is het schokkend en een doodzonde."

Volgens de deken gaat de politie binnenkort onder toezicht van een lid van de advocatenorde in Van R.'s kantoor op zoek naar bewijs voor de beschuldigingen.

Van R.'s cliënt Otto zit sinds vrijdag weer in de gevangenis. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van afpersing en witwassen. Sinds enkele dagen zijn ook zijn partner, zoon en schoonzoon verdachte in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl