Aleksandr Legkov tijdens een langlaufwedstrijd in Zwitserland
NOS SportAangepast

CAS handhaaft schorsing Russische langlaufers

De schorsing van zes Russische langlaufers, onder wie olympisch kampioen Aleksandr Legkov en Maksim Vylegsjanin, blijft gehandhaafd. Dat heeft het internationaal sporttribunaal CAS bekendgemaakt.

Sinds december waren de langlaufers al geschorst door de internationale skifederatie FIS, omdat hun namen voorkwamen in het rapport van de Canadese jurist Richard McLaren over structureel en georganiseerd dopinggebruik in Rusland. Vijf van hen gingen tegen die schorsing in beroep, maar missen nu alsnog de WK langlaufen, die deze week beginnen in het Finse Lahti.

Medaillewinnaars

Zowel Legkov als Vylegsjanin won meerdere medailles op de Olympische Spelen in Sotsji in 2014. Legkov werd olympisch kampioen op de 50 kilometer vrije stijl, het onderdeel waarop Vylegsjanin de zilveren medaille pakte. Ook maakten ze deel uit van de zilveren estafetteploeg op de 4x10 kilometer.

Beide langlaufers werden ook meerdere keren wereldkampioen. Ook Aleksej Petoechov, die olympisch brons pakte in 2010 en twee keer wereldkampioen werd, en de olympiërs Jevgeni Belov en Jevgenia Sjapovalova behoren tot de geschorste atleten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl