Gerard Piqué
NOS Voetbal

Piqué: weinig begrip voor reactie supporters

FC Barcelona kreeg vorige week een flink pak op de broek in de Champions League. De Spanjaarden gingen pijnlijk met 4-0 onderuit bij Paris Saint-Germain en lijken de kwartfinales te kunnen vergeten.

Mede door die nederlaag rommelt het in Catalonië. Er wordt zachtjes aan de stoelpoten van trainer Luis Enrique gezaagd en de supporters beginnen ook te morren. Verdediger Gerard Piqué ziet dat graag snel veranderen.

"Ik begrijp dat de fans ontevreden zijn en dat ze beter voetbal willen zien, het voetbal waar we om bekend staan", liet hij weten op een persconferentie.

Eenheid vormen

"Maar ik heb weinig begrip voor de manier waarop ze hun onvrede uiten. Barcelona is meer dan een club en dat moet zeker ook in deze situatie zo zijn. De fans, ploeg, technische staf en het bestuur moeten een eenheid vormen, ook als het even tegenzit."

Piqué: iedereen naar Camp Nou, anders mis je onze comeback

"Mijn boodschap aan de fans is dat we nog op drie fronten meestrijden. In de competitie hadden we er liever beter voor willen staan. In de Champions League nodig ik iedereen uit in Nou Camp, want anders missen ze wellicht onze comeback. En in de beker hebben we de finale bereikt."

Steun van voorzitter en Iniesta

Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft zijn steun uitgesproken aan Luis Enrique. "Luis Enrique is de trainer die we willen. Hij heeft uitstekend werk geleverd en we zijn tevreden over hem. Er is geen plan B. We willen met hem door", aldus Bartomeu. "We staan in de bekerfinale en het seizoen is nog lang."

Ook middenvelder Andrés Iniesta ziet het nog zitten met zijn coach. "We zijn het vertrouwen niet kwijtgeraakt. Niet in onszelf en ook niet in de trainer. We moeten even door deze periode heen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl