Wayne Shaw, de reservekeeper van Sutton United
NOS VoetbalAangepast

Pasteitje eten kost cultdoelman Shaw zijn baan

Cultdoelman Wayne Shaw is geen keeper meer van Sutton United. Volgens de BBC heeft hij zijn ontslag aangeboden en heeft de club dat geaccepteerd. En dat allemaal vanwege het eten van een pasteitje.

Shaw, de 125 kilo zware reservedoelman van vijfdeklasser Sutton, kwam maandagavond in de FA Cup op het veld niet in actie tegen Arsenal, maar daarbuiten wel. Hij was in de rust van het duel, dat Arsenal met 2-0 won, in de bar van het stadion om een pasteitje te bestellen. Dat at hij later in de dug-out op.

Wedkantoor

De 46-jarige Shaw at dat pasteitje omdat een wedkantoor daar een notering van 8 tegen 1 op had gezet, gaf hij later toe in Engelse media. Daarmee tart hij de regels van de Engelse voetbalbond rond weddenschappen.

Shaw ontkent overigens dat hij of een van zijn medespelers iets fout heeft gedaan. Zij zouden geen weddenschappen hebben afgesloten. "Dat mogen we immers niet. Ik denk dat een paar vrienden en een paar fans dat wél hebben gedaan."

In tranen

Shaw wachtte met eten van het pasteitje tot alle wissels binnen de lijnen waren en hij dus niet meer kon invallen. Zijn coach was niet blij met de stunt. "Het toont ons niet op ons best. Er moest iets gebeuren", zei Paul Doswell.

"Iedereen is er kapot van. Ik heb Wayne gebeld en hij was in tranen. Hij begrijpt ons standpunt, maar triest dat het zo eindigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl