Een beschadigde Samsung Galaxy Note 7
NOS NieuwsAangepast

'Samsung fikst brandgevaarlijke telefoon voor Aziatische markt'

Het lijkt erop dat Samsung zijn geplaagde Galaxy Note 7 gaat verkopen in India en Vietnam. Dat meldt de zakenkrant The Korean Economic Daily. Het gaat om refurbished toestellen. Dat betekent dat de fabrikant kapotte onderdelen heeft vervangen en de mobiele telefoon weer verkoopbaar is.

In augustus vorig jaar bleek dat de Galaxy Note 7 brandgevaarlijk was. Daarop riep Samsung tot twee keer toe de toestellen terug. Het bedrijf heeft inmiddels bijna 3 miljoen toestellen teruggekregen. Daarvan zijn er 200.000 gebruikt om de problemen met de Note 7 te onderzoeken. 2,5 miljoen exemplaren zou Samsung weer willen verkopen.

Oudere batterijtechniek

De batterij is volgens de krant kleiner, waardoor het gevaar geweken is. De oorspronkelijke batterijen hadden een capaciteit van 3500 mAh, de nieuwe varianten hebben een capaciteit tussen de 3000 en 3200 mAh.

"De batterij die ze nu willen gebruiken, is waarschijnlijk al miljoenen keren gebruikt en heeft zich daarmee bewezen", zegt Peter Notten. Hij is hoogleraar aan de TU Eindhoven en gespecialiseerd in de ontwikkeling van batterijen.

"Fabrikanten zoeken steeds de grenzen op van de energiedichtheid, zodat de capaciteit van de batterij groter wordt, maar ook het risico op fouten. Door die capaciteit te verlagen, lost Samsung het probleem op waar de Note 7 mee kampte."

Strenge regelgeving

Er zijn vooralsnog geen plannen bekend om het aangepaste toestel op de markt in de VS en Europa aan te bieden. Daarnaast is het de vraag of waakhonden daar akkoord mee zouden gaan en consumenten nog interesse hebben.

Samsung lijkt erop te hopen dat dit in India en Vietnam anders is. Daar groeit de behoefte aan goedkopere tweedehands telefoons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl