De blessures van Jeffrey Herlings
NOS SportAangepast

Ook zoveelste blessure houdt Herlings niet af van MXGP-debuut

Schouder uit de kom, bovenbeenbreuk, gescheurde spieren in een been, twee keer een sleutelbeenbreuk, pink uit de kom, heup uit de kom, bekken gebroken, ontstoken pezen en nu een gebroken middenhandsbeentje.

Op 22-jarige leeftijd heeft motorcrosser Jeffrey Herlings zo ongeveer alles al gebroken, gekneusd of gescheurd in zijn lichaam. Toch zal de zoveelste blessure hem er niet van weerhouden aankomend weekend zijn debuut te maken in de MXGP, de zwaarste klasse van het motorcross.

Herlings: had ik maar een ander vak moeten leren

Tijdens een voorbereidingswedstrijd in Italië kwam Herlings hard ten val en brak daarbij een middenhandsbeentje in zijn rechterhand. Een week geleden werd hij geopereerd en maandag gaf de dokter groen licht voor zijn eerste wedstrijd. Komend weekend wordt in Qatar de eerste grand prix verreden.

"Het was erg zuur geweest als ik niet had mogen rijden", aldus Herlings. "Een maandenlange voorbereiding zou dan in twee of drie seconden voorbij zijn geweest. Normaal staat er vier tot zes weken voor herstel, maar ik had maar tien dagen."

Herlings, drievoudig wereldkampioen in de MX2, kijkt uit naar het meedoen in de koningsklasse van de motorsport. "Het komt nu echt aan op de rijder en ik rijd nu tegen de besten ter wereld. De verschillen zijn klein."

Herlings ondanks gebroken hand klaar voor MXGP-debuut

Volgens Herlings zijn de risico's in de MXGP niet groter dan in de MX2. "De motor is zwaarder, dus het zou harder fout kunnen gaan. Maar over het algemeen zijn deze rijders ouder en hebben meer ervaring, waardoor ze het misschien iets rustiger aan doen."

Dat geldt ook voor Herlings zelf. "Het is het me niet waard om te grote risico's te nemen. Ik vind het fijn om heelhuids de zondagavond te halen. Is dat stom? Tja, dan had ik maar een ander vak moeten leren..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl