NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 21 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de dag begint bewolkt met af en toe motregen. In de loop van de ochtend wordt het droog met kans op wat zon. Met 9 tot 11 graden blijft de temperatuur hoog voor februari.

Wat heb je gemist?

Militairen en ander personeel van Defensie hebben nog steeds weinig vertrouwen in hun hoogste leidinggevenden. Dat meldt De Telegraaf op basis van een enquête van vier militaire vakbonden. Volgens de krant is het vertrouwen in generaals, topambtenaren en de minister nog nooit zo laag geweest.

In verschillende Amerikaanse steden zijn ter gelegenheid van Presidents Day duizenden mensen de straat op gegaan om hun ongenoegen over president Trump te uiten. In de steden kwamen duizenden betogers samen, maar de opkomst was niet zo groot als op de eerste dagen na de inauguratie van Trump. De nationale feestdag werd door de betogers voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Not My Presidents Day'.

Demonstranten in Chicago

Het aantal meldingen over verwarde personen blijft stijgen. Volgens het AD kreeg de politie vorig jaar 14 procent meer meldingen binnen dan in 2015. Ook zijn de meldingen steeds ernstiger. De stijging komt door de toenemende aandacht voor het probleem. Ook wonen patiënten in de geestelijke gezondheidszorg langer thuis, doordat er in instellingen minder plek is.

Een opvangkamer voor verwarde personen in een Haags politiebureau

Verder vandaag....

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een bezoek aan Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard in Zuid-Holland. In dit streekbezoek staat de kracht van de regio centraal. Ze zullen onder meer spreken met boeren en vrijwilligers uit het gebied.

In Israël wordt de straf bekendgemaakt in het proces tegen de militair die in maart vorig jaar een zwaargewonde Palestijnse aanvaller doodschoot. De Palestijn had eerder een Israëlische militair neergestoken.

En de Tweede Kamer stemt over het gedogen van het achterdeurbeleid van coffeeshops. Voor het eerst in decennia lijkt er een meerderheid te zijn voor een wetsvoorstel om het telen van wiet te reguleren. Dan zou behalve de verkoop ook het leveren van softdrugs worden gedoogd.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl