De spelers van Atlético Paranaense en Coritiba nemen afscheid van het publiek
NOS VoetbalAangepast

Braziliaanse voetbalwedstrijd afgelast na ruzie om uitzendrechten

De Braziliaanse voetbalwedstrijd Atlético Paranaense-Coritiba is, met twintigduizend toeschouwers op de tribune, op het laatste moment afgelast. Niet vanwege de weersomstandigheden, rellen of het slechte veld, maar vanwege onenigheid over de televisierechten.

De clubs, die uitkomen in het kampioenschap van de deelstaat Paraná, hadden geweigerd een contract te tekenen met televisiezender Globo en wilden dat de wedstrijd rechtstreeks zou worden uitgezonden op YouTube. Maar de Braziliaanse voetbalbond CBF wilde daar niets van weten.

De tribunes waren al gevuld en de spelers stonden al op het veld, toen er nog steeds werd onderhandeld over de uitzending. Uiteindelijk werd de scheidsrechter gesommeerd de wedstrijd af te blazen. De spelers verzamelden zich daarop in de middencirkel om onder luid protest afscheid te nemen van het publiek.

Boze trainer

De coach van Atlético Paranaense, Paulo Autuori, was zeer ontstemd over het besluit van de voetbalbond. "Het spijt ons. We wilden de wedstrijd gratis uitzenden via internet. Maar vanwege de houding van de bond konden onze fans het duel niet zien."

De voorzitter van Coritiba noemde het een schande en zei een klacht te zullen indienen bij de voetbalbond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl