Marine Le Pen
NOS Nieuws

Politie in hoofdkwartier Le Pen om misbruik Brussels geld

De Franse politie heeft voor de tweede keer het hoofdkwartier van het Front National in Nanterre doorzocht in verband met het onderzoek naar misbruik van Europees geld door assistenten van FN-voorvrouw Marine Le Pen. Dat heeft een woordvoerder van de rechts-populistische partij bekendgemaakt.

Dat de politie opnieuw bij het hoofdkwartier langsgaat, bewijst dat de eerste huiszoeking niets heeft opgeleverd, schrijft de partij in een mededeling aan de pers. Volgens het Front National is de zaak rond de 'parlementaire medewerkers' alleen maar bedoeld om de campagne van presidentskandidaat Marine Le Pen te verstoren, "vooral nu peilingen aangeven dat ze zal doordringen tot de tweede ronde".

Opspraak

Le Pen, naast presidentskandidaat ook lid van het Europees Parlement, kwam in december in opspraak omdat medewerkers van haar weliswaar betaald werden door het EP, maar door FN vooral in Parijs werden ingezet als partijmedewerkers. Om die reden eist het Europees Parlement dat Le Pen het salaris van de assistenten, een bedrag van bijna 300.000 euro, terugstort in de kas van Brussel. De betalingen aan de medewerkers vonden plaats in de jaren 2011 en 2012.

Le Pen ontkent dat ze iets verkeerd heeft gedaan, en weigert het geld terug te betalen. Daarom wordt nu een deel van haar eigen salaris ingehouden.

De Franse justitie begon twee maanden geleden een onderzoek wegens verdenking van fraude, schending van vertrouwen en valsheid in geschrifte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl