In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Zwartrijder vlucht op rijdende goederentrein

Een betrapte zwartrijder die samen met NS-personeel stond te wachten op de politie is in Amersfoort op een langsrijdende goederentrein gesprongen. Het treinverkeer op het station werd helemaal stilgelegd. Dat leverde veel vertraging op tijdens de avondspits.

Het voorval vond plaats op 2 februari, maar is nu pas bekendgemaakt. Op Instagram schrijven medewerkers van NS Veiligheid & Service dat de zwartrijder was betrapt door een conducteur. Hij kon alleen een kopie van zijn identiteitsbewijs laten zien. Daarom werd hij op station Amersfoort uit de trein gehaald. Hij moest daar wachten op de politie.

Grote snelheid

"Na enige tijd wachten op de politie passeerde een goederentrein het perron waarop wij stonden. Op het moment dat enkele van de wagons van deze trein onze locatie gepasseerd hadden, sprong de verdachte met grote snelheid tussen ons door het spoor in", schrijven de NS-medewerkers op Instagram. Hij klampte zich vast aan de goederentrein en wist zo te ontkomen.

"De goederentrein is een paar honderd meter buiten het station tot stilstand gebracht en een grote zoekactie met de politie begon. Tijdens deze zoekactie was in verband met de veiligheid geen enkel treinverkeer mogelijk rondom station Amersfoort, waardoor de avondspits extreem druk verliep", aldus de NS-medewerkers.

Spoorloos

Ondanks de zoekactie is de verdachte spoorloos gebleven. RTV Utrecht meldt dat de man een bekende van de politie is en al gesignaleerd stond. NS gaat proberen de kosten van de zoekactie en de vertraging op hem te verhalen.

Advertentie via Ster.nl