Volière van dierenpark Volkel
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Vogels doodgeschoten in dierenpark bij vliegbasis Volkel

Onbekenden hebben tien vogels doodgeschoten in de volière van dierenpark Zie-ZOO in Volkel. Ze zijn waarschijnlijk beschoten met een luchtgeweer.

Zondagochtend werden de tien meeuwen gevonden. "Ze zijn met grote precisie door de kop geschoten. Dat is totale waanzin", zegt voorzitter Eeg Manders van het dierenpark tegen Omroep Brabant. Vermoedelijk zijn ze vanuit een auto onder vuur genomen. "We hebben bandensporen gevonden."

Camera's van de vliegbasis

Het dierenpark heeft direct de politie gebeld. "Die neemt de zaak hoog op. Naast het feit dat onze vogels zijn doodgeschoten, liep iemand in de buurt van Vliegbasis Volkel met een geweer rond", zegt Manders. De vliegbasis ligt een kleine kilometer verderop en is de thuisbasis van een aantal F-16's.

Manders hoopt dat het incident is vastgelegd door camera's van de vliegbasis. Defensie heeft de beelden nog niet vrijgegeven.

Van streek

Elf andere meeuwen in de volière werden niet geraakt, maar zijn wel van streek. "Normaal vliegen ze vrolijk rond, maar nu zitten ze stil."

Meeuwen zijn niet vaak te vinden in dierentuinen. Ze mogen daar alleen worden gehouden als ze in gevangenschap zijn geboren.

Advertentie via Ster.nl