NOS SportAangepast

Spektakel Davis in All Star Game en ruziemakers even ploeggenoten

De 66ste NBA All Star Game heeft in New Orléans niet alleen een 192-182 zege opgeleverd van het westen op het oosten, maar ook twee records. Mede omdat er niet verdedigd werd, was Anthony Davis goed voor 52 punten en ook het totaal aantal punten van 374 was een primeur.

Vorig jaar won het westen (de teller staat nu op zes zeges in zeven jaar) de prestigestrijd met 196-173 en werd het totaal aantal punten op een record van 369 gezet. Daar gingen de ploegen dit jaar dus met 5 punten overheen.

Maar dat alles verbleekte bij het optreden van Davis, die met zijn 52 punten Wilt Chamberlain na 56 jaar uit de boeken speelde als meest scorende speler in een All Star Game. Chamberlain kwam in 1962 tot 42 punten.

Waar vooral naar uitgekeken werd in de nieuwste All Star Game was het samenzijn van Russell Westbrook en Kevin Durant. De twee waren dikke maatjes bij Oklahoma City Thunder, maar raakten gebrouilleerd toen Westbrook in de media vernam dat Durant naar Golden State Warriors zou gaan. In New Orléans waren de twee kemphanen voor 81 seconden weer even teamgenoten.

Openlijke ruzies zoals een week geleden tijdens het duel tussen Oklahoma en Golden State bleven uit. Westbrook passte de bal één keer naar Durant, kreeg 'm meteen weer op maat terug en kon scoren. Tot grote vreugde van hun teamgenoten. Voor de rest gunden de twee elkaar geen blik waardig.

Kevin Durant en Russell Westbrook gunnen elkaar geen blik waardig

"Ja, hij gooide een lob", zei Westbrook na de wedstrijd over de assist van Durant. "Meer was het niet, gewoon een lob. Het is maar basketbal." In totaal was Westbrook goed voor 41 punten.

Durant was iets enthousiaster over de score van Westbrook uit zijn pass. "Het was een mooie actie. Hij stond vrij dus gaf ik hem een lob. Hij kan heel hoog springen. Goed gespeeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl