Memphis Depay

Lyon wint pas in slotfase, met hulp van Depay

In de Franse competitie heeft Olympique Lyon met moeite gewonnen van laagvlieger Dijon. Memphis Depay was belangrijk voor zijn ploeg. Hij gaf de assist bij de gelijkmaker (2-2), die de comeback van Lyon pas tien minuten voor tijd inleidde. Uiteindelijk werd het 4-2 voor de club die donderdag in de Europa League met 4-1 nog veel te sterk was voor AZ.

Lyon kwam op eigen veld al snel op voorsprong door Corentin Tolisso, maar dankzij treffers van Julio Tavares en Loïs Diony draaiden de bezoekers uit Dijon onverwacht de rollen om. Depay miste in de eerste helft ook nog een hele grote kans.

Pas tien minuten voor tijd maakte Lyon via Tolisso gelijk, nadat Depay goed was doorgekomen aan de linkerkant. Daarna haalden Alexandre Lacazette (strafschop) en Nabil Fekir de zege alsnog binnen. Olympique Lyon staat vierde in de Franse competitie, op ruime afstand van het leidende trio Monaco, Nice en Paris Saint-Germain. Donderdag komt AZ op bezoek voor de return in de Europa League.

Averij Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain kreeg dinsdag nog een staande ovatie na de imponerende show tegen Barcelona voor de Champions League (4-0), zondag kreeg de ploeg de handen niet op elkaar voor de vertoning tegen Toulouse. Doelpunten bleven uit.

Bij winst waren de Parijzenaars op een punt van koploper AS Monaco gekomen, het verschil is nu drie punten. Ook OGC Nice heeft drie punten minder dan de lijstaanvoerder.