Ibrahimovic viert zijn doelpunt tegen Blackburn Rovers
NOS VoetbalAangepast

Ibrahimovic reddende engel Manchester United

Aan de hand van Zlatan Ibrahimovic heeft Manchester United zich geplaatst voor de kwartfinales van het Engels bekertoernooi. De Zweedse superster begon het bekerduel in en tegen Blackburn Rovers op de bank, om vervolgens bij een 1-1 stand alsnog in het veld te komen en de rol van reddende engel op te eisen. Een kwartier voor tijd maakte Ibrahimovic 2-1.

In de veronderstelling dat Blackburn niet de moeilijkste klus zou worden had coach José Mourinho zijn Zweedse aanvalsleider rust gegund. Ook Paul Pogba en Juan Mata mochten hun krachten sparen op de reservebank.

Blackburn op voorsprong

Blackburn, spelend in de Championship, beet echter fel van zich af. De thuisploeg nam zelfs verrassend de leiding. Marvin Emnes stelde Danny Graham in staat het stadion op zijn kop te zetten. Dat was na ruim een kwartier. Daarna nam Manchester United het initiatief over, hetgeen een kwartier na de 1-0 resulteerde in de gelijkmaker. Marcus Rashford passeerde na een mooie pass van Henrikh Mkhitaryan doelman Jason Steele.

Vervolgens duurde het lang voor Manchester United het duel kon beslissen. Mourinha stuurde Pogba en Ibrahimovic alsnog het veld in en de Zweed tekende voor de beslissing na een pass van de Fransman. Manchester United neemt het in de kwartfinales op tegen Chelsea, de vrijwel onaantastbare koploper in de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl