Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst feliciteert Eljero Elia met de zege op ADO Den Haag.
NOS VoetbalAangepast

Beschimpte Elia lacht het laatst tegen ADO

Feyenoord sloot een hectische week - waarin niet de uitstekende prestaties, maar het gemor van reservespelers de krantenkoppen bepaalde - af met een zwaarbevochten 1-0 zege op hekkensluiter ADO Den Haag.

"Zorgelijk is een groot woord, maar we hadden moeite om kansen te creëren tegen een zeer defensief ADO. Dat hebben zij goed gedaan", zei Jean-Paul van Gastel, die Giovanni van Bronckhorst verving voor de camera's.

De hoofdtrainer zat wel op de bank, maar achtte zich wegens het plotselinge overlijden van zijn oma niet in staat om voor de camera's te verschijnen.

Van Gastel maakte zich geen zorgen: geduld is beloond

"Natuurlijk willen wij graag met geweldig voetbal winnen", erkende Van Gastel. "Maar uiteindelijk is 0-1 ook een overwinning."

Zelf werd Van Gastel in 1999 kampioen met 38 tegendoelpunten. Na 23 wedstrijden staat de teller nu op 12 tegentreffers. "We hebben nu zes wedstrijden gewonnen zonder tegendoelpunten", stelde de assistent-trainer. "Dan wordt de kans wel groter dat je kampioen wordt."

Karim El Ahmadi viert de openingstreffer tegen ADO Den Haag met trainer Giovanni van Bronckhorst.

Met zijn derde treffer in drie duels was Karim El Ahmadi tegen ADO Den Haag andermaal goud waard voor de Rotterdammers. Tot dit seizoen scoorde de Marokkaans international nooit meer dan twee doelpunten per seizoen, nu staat de teller al op vijf.

Toch ging de aandacht na het doelpunt vooral uit naar Eljero Elia. De flamboyante buitenspeler had een lastige middag tegen de club waar hij zijn loopbaan begon. "Dit was een hele slechte pot", erkende Elia. "Maar we krijgen altijd wel een kans. En die maken we meestal."

En dan kreeg hij het ook nog aan de stok met een fanatieke Haagse supporter. Die slingerde hem vanaf de tribune allerlei nare teksten naar het hoofd. "Je wilt het niet horen, maar je hoort het toch", vertelde de voetballer, die het doelpunt aangreep om zijn gram te halen. "Ik draaide me naar hem om. Hij keek niet zo blij."

Elia trotseert spreekkoren in Den Haag en lacht het laatst

Natuurlijk wierp de topper tegen PSV van volgende week zijn schaduw vooruit in Den Haag. Zo bleef Tonny Vilhena, die bij een gele kaart geschorst zou zijn voor de topper, op de bank en stond de veelbesproken Dirk Kuijt gewoon met de aanvoerdersband op het middenveld.

Alles lijkt dus weer normaal in aanloop naar het duel met PSV. Elia kan niet wachten. "Dat gaat een hele leuke wedstrijd worden. Vol erop knallen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl