Middenvelder Emil Forsberg van RB Leipzig viert zijn 1-0 tegen Borussia Mönchengladbach

Leipzig loopt in op Bayern München

RB Leipzig heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van koploper Bayern München bij Hertha BSC. De nummer twee van de Bundesliga bracht de achterstand op de ranglijst terug tot vijf punten door de lastige uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach met 2-1 te winnen.

Leipzig leed de afgelopen weken zelf puntenverlies door twee nederlagen. In Mönchengladbach verliep het duel wel goed voor Leipzig. De Zweedse middenvelder Emil Forsberg zette de bezoekers nog voor de rust op 1-0. Topscorer Timo Werner verdubbelde de marge na de hervatting met zijn twaalfde competitietreffer.

Het dit seizoen tegenvallende Gladbach kwam in de slotfase nog wel op 1-2. Jannik Vestergaard kopte uit een hoekschop raak. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op.

FC Köln, dat als nummer zeven van de ranglijst op het vinkentouw zit voor Europees voetbal, en Schalke 04 hielden elkaar in evenwicht.

Schalke kende in Keulen een bliksemstart door een treffer van Alessandro Schöpf na 65 seconden. Hij reageerde alert op een voorzet van Daniël Caligiuri. FC Köln, dat dit seizoen thuis niet te kloppen is, had bijna de hele eerste helft nodig om de schade te repareren. Dat deed Anthony Modeste vlak voor de rust: 1-1. In de tweede helft konden beide teams geen opening meer forceren.

Bij Schalke bleef Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd op de bank.