Harry Kane (m) is met drie treffers de grote man bij Tottenham Hotspur in het met 3-0 gewonnen bekerduel met Fulham.

Kane helpt Spurs aan plaats in kwartfinales FA Cup

Met dank aan Harry Kane heeft Tottenham Hotspur zonder problemen de kwartfinales van de strijd om de FA Cup bereikt. De Engelse spits nam zondag met drie treffers de complete productie van Tottenham bij Fulham (3-0) voor zijn rekening. Bij Tottenham zat Vincent Janssen de hele wedstrijd op de bank. Doelman Michel Vorm had bij de nummer drie van de Premier League een basisplaats.

De Spurs domineerden vanaf de eerste minuut. Het duurde een kwartier voor het overwicht tot een treffer leidde. Kane rondde een snelle aanval af. Kort na de rust maakte hij, opnieuw op aangeven van ex-Ajacied Christian Eriksen, zijn tweede doelpunt. Een kwartier voor tijd was Kane ook attent bij een pass van Dele Alli.

Fulham, de nummer acht in de Championship en eerder in de FA Cup verrassend te sterk voor Hull en Middlesbrough, slaagde er amper in gevaar te stichten.