Davy Klaassen viert zijn openingstreffer tegen Vitesse met Amin Younes.
NOS Voetbal

Bosz prijst Klaassen: penalty missen mag, als je zó goed speelt

De laatste jaren was Vitesse vaak een lastige tegenstander voor Ajax. Maar vandaag hadden de Amsterdammers in de Gelredome geen kind aan de tegenstander.

Ook Ajax-trainer Peter Bosz had meer weerstand verwacht van de Arnhemmers, die hij tweeënhalf jaar onder zijn hoede had. "Vitesse is altijd een moeilijke tegenstander. Maar de eerste helft was heel goed van ons. We gaven ze niet de gelegenheid om te counteren."

Bosz mild voor Klaassen: als je zo goed speelt dan mag je penalty missen

Na een half uur opende Davy Klaassen de score uit een vlijmscherpe counter. In de tweede helft had diezelfde Klaassen het duel vroegtijdig in het slot moeten gooien, maar hij faalde van elf meter.

"Als een speler zo goed speelt als Davy, dan mag hij van mij missen", sprak Bosz mild. "Maar je moet niet in het midden schieten. Volgende keer staat er weer een ander."

Klaassen: voorlopig geen penalty's meer

"De keeperstrainer zal nu zijn lijstje er wel weer bij pakken", besefte Klaassen, die ook in het Europa League-duel met Panathinaikos al faalde van elf meter. "Het was een matige penalty. Heel matig. Voorlopig mag ik hem niet meer nemen, denk ik."

Klaassen: zal nu wel wat zakken op de strafschoplijst

Uiteindelijk bleek zijn doelpunt in de eerste helft, zijn tiende van het seizoen alweer, beslissend. Na het laatste fluitsignaal schreeuwde Klaassen het uit van vreugde.

"Van tevoren weet je dat het hier altijd lastig is", aldus Klaassen. "In de tweede helft hadden we niet meer de grip, die we in de eerste helft wel hadden. Op het einde ging het heen en weer en had de goal aan beide kanten kunnen vallen. Ja, dan ben je heel blij."

Foutloos

Met zes zeges in zes eredivisieduels na de winterstop blijft Ajax volop in de race om het kampioenschap. Maar ook Feyenoord en PSV zijn nog foutloos. De vraag is dus wie de eerste misstap zal begaan?

"Volgende week staat Feyenoord-PSV op het programma", weet Bosz. "Maar daar hebben wij geen invloed op. Wij moeten zelf onze wedstrijden blijven winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl