Primoz Roglic op het podium in de Algarve
NOS WielrennenAangepast

Roglic pakt eindzege in Algarve, Valverde viert jubileum in Spanje

De Sloveen Primoz Roglic heeft Lotto-Jumbo de eerste eindoverwinning van het jaar in een meerdaagse koers bezorgd. Zijn leiderstrui kwam in de slotetappe van de Ronde van de Algarve niet meer in gevaar.

Een groep van 21 vluchters (onder wie Maurits Lammertink, Timo Roosen en Jesper Asselman) kleurde de rit over 179 kilometer naar Alto do Malhão, maar het venijn zou in de staart van de etappe moeten zitten. De Portugees Amaro Antunes greep de lastige slotklim aan om weg te springen en de etappezege te pakken.

Maar Roglic hield eenvoudig stand. Zijn concurrenten Michal Kwiatkowski en Daniel Martin waren niet bij machte om de Sloveen pijn te doen.

Valverde op het podium na de tijdrit op vrijdag, waar hij de leiding in het klassement pakte

Valverde wint weer in Zuid-Spanje

Alejandro Valverde en de Ruta del Sol: het blijft een succesvolle combinatie. De 36-jarige renner heeft voor de vijfde keer de vijfdaagse rittenkoers op zijn naam geschreven. De Spaanse klassementsleider kwam in de natte slotetappe over 151 kilometer niet meer in de problemen en vierde daarmee zijn honderdste profzege.

De Belg Tim Wellens won de rit. Hij maakte deel uit van de kopgroep die tot de finish in Coín buiten bereik van het peloton wist te blijven.

Al vroeg in de etappe ontstond een kopgroep van acht renners. Zes daarvan wisten vooruit te blijven, onder wie Wellens, de Nederlandse Roompotrenner Nick van der Lijke en Lotto-Jumbo-Belg Victor Campenaerts.

Wellens, die goed overweg kan met regenachtige omstandigheden, bleek na een dag in de kopgroep nog de beste eindsprint in de benen te hebben. Van der Lijke moest hem in de slotkilometer laten gaan en kwam als zesde over de streep.

Vijfde eindzege

Valverde greep vrijdag in de tijdrit, waarin hij tweede werd, de leiderstrui en stond die nadien niet meer af. Zodoende kon hij, na zeges in 2012, 2013, 2014 en 2016, voor de vijfde keer zijn naam laten bijschrijven als winnaar van de Ruta del Sol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl