Prachtgoal helpt vrouwen ADO aan punt

Eredivisie voor vrouwen: ADO-sc Heerenveen

ADO Den Haag heeft dankzij een fraaie treffer van Lindsey Keizerweerd een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen: 2-2. De 19-jarige aanvalster soleerde door de Friese defensie en schoot de bal daarna in het doel.

Heerenveen kwam na ruim een half uur op voorsprong. Uit een vrije trap van Tiny Hoekstra kopte de Belgische Jassina Blom de bal achter ADO-doelvrouw Jennifer Vreugdenhil. Twee minuten later was het al gelijk. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Nadine Noordam de bal hard binnen.

Na de 1-1 ruststand kwam Heerenveen in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Simone Kets was de maker van de tweede Heerenveen-goal, maar opnieuw kwam ADO terug via de fraaie treffer van Keizerweerd. Mijke Roelfsema was daarna dicht bij de 3-2 voor ADO. Haar vrije trap belandde op de lat.

ADO verzuimde door het gelijkspel de tweede plaats te heroveren op FC Twente. Met Ajax zijn deze teams al zeker van deelname aan de kampioensgroep. Heerenveen staat met twaalf punten achterstand op nummer vier PSV vijfde.