Gyrano Kerk (op de grond) viert feest met Yassin Ayoub

FC Utrecht maatje te groot voor PEC Zwolle

FC Utrecht staat in elk geval weer voor een dag op de vierde plaats in de eredivisie. De Domstedelingen wonnen in eigen huis met 3-1 van PEC Zwolle en passeerden daarmee AZ dat morgen in actie komt.

De eerste helft liep niet echt over van goed voetbal. Toch vielen er, met name voor de thuisploeg, behoorlijk wat kansen te noteren. De mannen voorin bij Utrecht blonken echter niet uit in de afwerking. Zo miste Patrick Joosten een paar keer het doel in kansrijke positie en staat bij Sébastien Haller het vizier al weken niet op scherp.

Pal voor rust hielp PEC Zwolle de dolende aanvallers van de tegenstander ongewild een handje. Na een aardig een-tweetje met Haller tikte Gyrano Kerk de bal via PEC-back Bram van Polen in het doel.

• NOS
    Nijntje-spandoek in Utrecht
    Kooivechtster Germaine de Randamie werd voor de wedstrijd gehuldigd

PEC kon er zelf weinig tegenoverstellen. Ook na de rust was Utrecht een stuk gevaarlijker en maakte Kerk er 2-0 van. Zijn inzet werd nog bijna gekeerd door doelman Mickey van der Hart, maar dit keer kreeg Kerk de goal wel op zijn naam.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Zwolle was onmachtig en leek de Utrechtse suprematie gedwee te ondergaan. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 3-0. De net ingevallen Nacer Barazite zette de mooie aanval op en rondde hem ook af.

In de slotfase deed Zwolle toch nog wat terug. De kersverse vader Nicolai Brock-Madsen wipte de bal aardig in het doel, maar de treffer had nauwelijks waarde.