Spelers van Millwall vieren de overwinning op Leicester City

Leicester uitgeschakeld in FA Cup, City op herhaling

De malaise bij Leicester City neemt steeds grotere vormen aan. De landskampioen van Engeland, die inmiddels in acuut degradatiegevaar is beland, werd zaterdagmiddag in de achtste finales van de FA Cup uitgeschakeld. Millwall, de nummer zeven van League One (derde niveau), velde het vonnis in blessuretijd: 1-0.

Trainer Claudio Ranieri was, met het oog op het Champions League-duel met Sevilla aanstaande woensdag, met een B-ploeg afgereisd naar Londen. Die gok leek beloond te worden toen de thuisclub na 52 minuten met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor centrale verdediger Jake Cooper.

In blessuretijd dompelde Shaun Cummings de club uit Leicester alsnog in rouw door de 1-0 binnen te schieten.

Ranieri zoekt gladiatoren

Leicester-trainer Ranieri vond de nederlaag verdiend. "Zij toonden meer karakter dan wij en verdienden de winst", verzuchtte de Italiaanse oefenmeester. "Vanaf nu moeten we iedere wedstrijd vechten. Ik heb soldaten nodig, gladiatoren. Milwall liet met tien man zien over fantastische gladiatoren te beschikken."

Rajiv van la Parra schiet op doel van Manchester City

Van la Parra frustreert City

Ook Manchester City beleefde een frustrerende middag in de vijfde ronde van de FA Cup. Tegen Huddersfield Town, de nummer drie van het Championship (tweede niveau) kwam de ploeg van Pep Guardiola niet verder dan 0-0.

In tegenstelling tot Leicester bracht Guardiola wel zijn sterkste elftal in het veld, ook al wacht dinsdag de Champions League-confrontatie met AS Monaco. Desondanks slaagde City er ondanks een overwicht nauwelijks in om de defensie van Huddersfield te ontwrichten.

Sterker, via Rajiv van la Parra kreeg de thuisclub zelf een aantal kansen om voor een stunt te zorgen. De oud-speler van sc Heerenveen stuitte voor rust twee keer op doelman Claudio Bravo.

De Roon naar laatste acht

Een andere oud-speler van de Friezen, Marten de Roon, zag vanaf de bank toe hoe Middlesbrough zich wel plaatste voor de kwartfinales. Tegen het bescheiden Oxford United, dat in de middenmoot van League One bivakkeert, stond Middlesbrough bij rust al met 2-0 voor.

Na rust liet de Premier League-club de gasten uit Oxford terugkomen tot 2-2. De Uruguayaan Cristhian Stuani zorgde vlak voor tijd voor opluchting: 3-2.

Aké door met Chelsea

Chelsea maakte na rust een einde aan de aspiraties van Wolverhampton Wanderers. Pedro opende in de 65ste minuut de score voor de koploper in de Premier League. Een minuut voor tijd zorgde Diego Costa voor de 2-0.

Nathan Aké, die deze winter door coach Antonio Conte werd teruggeroepen van een huurperiode bij Bournemouth, speelde de hele wedstrijd.