Arjen Robben in het duel van Bayern tegen Hertha BSC

Bayern in de 96ste minuut naast Hertha BSC

Bayern München heeft ternauwernood zijn tweede nederlaag van het seizoen afgewend. Ver in blessuretijd verzorgde Robert Lewandowski bij Hertha BSC de 1-1.

De bezoekers hadden vrijwel de gehele wedstrijd de bal, maar het gevaar kwam vooral van Hertha-aanvaller Vedad Ibisevic. De Bosniër tikte de 1-0 binnen, zag een goal afgekeurd worden en schoot nog een keer rakelings naast.

In de 96ste minuut werd het alsnog 1-1. Arjen Robbens schot werd nog gekeerd, maar Lewandowski tikte raak.

De zuidtribune moest vanmiddag leeg blijven, na een straf van de DFB

Bruma maakt eigen goal tegen Dortmund

Borussia Dortmund won in eigen huis met 3-0 van Wolfsburg. Jeffrey Bruma hielp Dortmund in het zadel door een eigen goal te maken in de twintigste minuut. Hij kopte de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper.

Na rust bepaalden Lukasz Piszcek en Ousmane Dembélé de eindstand op 3-0.

De 'Gelbe Wand', de befaamde tribune met de fanatieke Dortmund-supporters, bleef zaterdagmiddag leeg. Dortmund was gestraft door de Duitse voetbalbond DFB, omdat supporters van RB Leipzig twee weken geleden werden bekogeld met onder meer flessen, vuurwerk en stenen.