André Greipel
NOS WielrennenAangepast

Greipel klopt Groenewegen in Algarve, Coquard wint in Ruta del Sol

André Greipel heeft de vierde etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. In de uitermate spannende massasprint was de Duitser van Lotto-Soudal nipt sneller dan zijn landgenoot John Degenkolb en Lotto-Jumbo-troef Dylan Groenewegen.

Vooraf werd al aangenomen dat de zege betwist zou gaan worden in een sprint, al werden drie vluchters, onder wie Taco van der Hoorn van Roompot, pas op twee kilometer van de finish bij de kladden gevat.

Vrijwel alle topsprinters waren present: naast de topdrie ook Mark Cavendish, Arnaud Démare, Fernando Gaviria, Nacer Bouhanni en Edvald Boasson Hagen. De sprint was er dan ook eentje om de vingers bij af te likken. Groenewegen kwam van ver, timede uitstekend, maar kwam net tekort.

De Sloveense Lotto-Jumbo-coureur Primoz Roglic houdt de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft 22 seconden voorsprong op Michal Kwiatkowski.

Bryan Coquard viert feest

Bryan Coquard heeft de voorlaatste etappe in de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De Fransman van Direct Energie was de sterkste in de sprint. De Nederlanders Moreno Hofland en Raymond Kreder sprintten wel mee, maar kwamen net tekort voor de ereplaatsen: Hofland werd vierde, Kreder vijfde. Alejandro Valverde behield de leiderstrui.

In de bijna 180 kilometer lange rit, met drie klimmetjes in de eerste helft, sprongen na 25 kilometer zes man weg, onder wie Martijn Keizer (Lotto-Jumbo) en Martijn Budding (Roompot). De marge werd nooit groot en op vijf kilometer van de meet werden ze gepakt.

Tweede zege

In de bochtige finale zat Coquard goed voorin en toen Daniel Hoelgaard gas gaf, zat hij direct in het wiel van de Noor, die hij vervolgens simpel passeerde. Voor Coquard is het zijn tweede sprintzege dit seizoen. De 24-jarige Fransman won ook een etappe in de Ronde van Valencia.

Alejandro Valverde, die vrijdag de leiding in het algemeen klassement greep in de tijdrit, start zondag in de slotetappe ook in de leiderstrui. De Spanjaard heeft een seconde voorsprong op Alberto Contador.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl