De oproerpolitie in de wijk Bobigny in Noord-Parijs na rellen om politiegeweld
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

Het broeit al decennialang in de Parijse banlieues. Vorig weekend sloeg in de voorstad Bobigny na een gewelddadige arrestatie de vlam in de pan. Conflictdeskundige Luuk Slooter woonde en werkte jarenlang in een Parijse buitenwijk en vertelt aan presentator Chris Kijne waardoor het mis blijft gaan.

Deze week onthulde de The New York Times dat het campagneteam van de Amerikaanse president Trump intensief contact heeft gehad met de Russische geheime dienst. De hoofdverdachte is adviseur Roger Stone, die ook wel de Trumpfluisteraar wordt genoemd. Het is een oude bekende van NRC-journalist Tom-Jan Meeus, die vertelt over de meedogenloze dirty trickster Stone.

Uit een peiling van de zogenaamde Etnobarometer blijkt dat de PVV onder Surinaamse Nederlanders erg populair is. Antropoloog Shashi Roopram onderzocht de motieven van mensen met een migrantenachtergrond om op de partij van Geert Wilders te stemmen. De anti-islamagenda schrikt hen daarbij niet af, zegt Roopram.

In reactie op het inreisverbod van president Trump ontzegde Iran de Amerikaanse worstelaars aanvankelijk de toegang tot de wereldbekerwedstrijd in het land. Later bleken ze toch welkom. De van oorsprong Iraanse PvdA'er Sander Terphuis worstelde zelf ook jaren. Als kersvers landskampioen kon hij op zijn achttiende zijn sportcarrière gebruiken om Iran te ontvluchten.

Meer luisteren?

Abo​nneer je nu ook op De stemming van Vullings en Van Weezel. Het Haagse Oog-duo Joost Vullings en Max van Weezel geeft in deze nieuwe podcast een kijkje achter de schermen van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl