Gareth Bale viert zijn rentree op met een doelpunt

Bale viert rentree met goal en zege Real

Real Madrid heeft in de Spaanse Primera División een 2-0 overwinning geboekt op Espanyol. De koploper speelde in eigen huis slordig, maar was evengoed heer en meester en had nauwelijks iets te duchten van de gasten uit Barcelona, die weinig in de melk te brokkelen hadden.

Het ontbrak de landskampioen, die afgelopen woensdag in de Champions League met 3-1 won van Napoli, aan scherpte. Álvaro Morata wist niettemin in de 33ste minuut het net te vinden. Hij kopte, kort nadat een treffer van Cristiano Ronaldo wegens buitenspel was afgekeurd, raak.

Een paar minuten later had Morata de 2-0 op zijn schoen, maar hij faalde van dichtbij in de rebound. Na rust bood de doelpuntenmaker een fraaie kopkans aan Ronaldo, maar de Portugees slaagde er niet in de bal de juiste richting mee te geven.

Rentree en goal

In de 71ste minuut maakte Gareth Bale zijn rentree bij Real na drie maanden blessureleed. Binnen een kwartier hielp de Welshman zijn ploeg in veilige haven door een dieptepass op maat van Isco op waarde te schatten.

Ronaldo werd in de slotfase de kans op 3-0 ontnomen: de arbiter floot voor een strafschop, maar de grensrechter had de spits buitenspel zien staan. Ten onrechte.

Kevin Gameiro

Atlético Madrid won met 4-1 bij Sporting Gijón. Invaller Kevin Gameiro was de grote man met een hattrick tussen de 80ste en de 85ste minuut.

De eerste helft was aardig, maar na rust ontvlamde het duel pas echt. Vanaf de aftrap maakte Yannick Carrasco 0-1. Drie minuten later volleyde Sergio Alvarez de 1-1 tegen het net. Uit een mooie aanval zette Gameiro Atlético op voorsprong, om met twee schoten in de verre hoek voor de eindstand te zorgen.