NOS VoetbalAangepast

Suárez blijft achter Enrique staan en gelooft in wonder

Suárez blijft achter coach Enrique staan

De afstraffing in de Champions League door Paris Saint-Germain is hard aangekomen in Barcelona. Na de 4-0 nederlaag was de kritiek niet van de lucht, zeker aan het adres van trainer Luis Enrique. Maar topscorer Luis Suárez gelooft in een wonder en blijft achter zijn coach staan.

"Zo'n nederlaag heeft zeker invloed op onze gesteldheid", zei Suárez in aanloop naar het competitieduel van zondag met Leganés. "In de achtste finales zo verliezen, maakt alles heel erg moeilijk. Maar Barcelona is een van de beste teams van de wereld. We hebben voldoende kwaliteit in huis en kunnen soortgelijke situaties omgooien."

De druk op trainer Enrique nam de afgelopen week flink toe en er wordt in de Spaanse media al volop gespeculeerd over zijn opvolging. Maar Suárez wil daar niets van weten. "Of er nu veel kritiek is op de coach of veel lof: daar moeten we niet naar luisteren. Zeker nu niet alleen de trainer, maar ook sommige spelers zoveel kritiek krijgen."

Luis Enrique op de persconferentie

Einde tijdperk Luis Enrique?

Het contract van de Spaanse coach loopt komende zomer af, maar van Suárez hoeft hij niet te vertrekken. "Hij is een volwassen en evenwichtig persoon. Hij weet in welke situatie hij verkeert en welk besluit hij moet nemen. Of hij doorgaat of niet, ik weet het niet. Wij werken al drie jaar met veel plezier samen met hem, elke dag weer."

Suárez houdt in ieder geval hoop op een goede afloop van de strijd tegen PSG. "We hebben met Barcelona al vaker geschiedenis geschreven. Het is een enorme uitdaging en ik weet niet of zo'n achterstand ooit is goedgemaakt. Maar als het ons lukt, zullen we in de geschiedenisboeken van Barcelona worden bijgeschreven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl